Turisme
for progress

8 experiències d’èxit en l'àmbit internacional

Si voleu reunions B2B amb els ponents
inscriviu-vos a través de la app


DESCARREGUEU-VOS-LA

REGIONS I MUNICIPIS

KRK

Croàcia

De 20.000 a 135.000 residents durant els mesos d'estiu

Aquesta illa paradisíaca de l'Adriàtic és pionera en un país amb poca tradició en recollida selectiva. Durant els mesos d'estiu, la seva població es multiplica per set. Actualment es troba en procés d'implantació d'un model que permetrà arribar al 75% de recollida selectiva.


Recollida selectiva: 54%

Dean Kosic

Director tècnic de Ponikve (empresa pública del servei de recollida)

VAL DI FIEMME, ALPS DOLOMITES

ITÀLIA

Més d'1,1 milions de pernoctacions anuals en una regió de muntanya

La vall alpina per excel·lència, situada al cor de les Dolomites té una gran afluència de visitants durant tot l'any. S'hi ha disputat la Copa del Món d'Esquí i cada temporada s'hi celebren esdeveniments esportius que concentren molts assistents. El seu model de recollida selectiva permet assolir xifres de rècord.

Recollida selectiva: 86%

Andrea Ventura

Director de Fiemme Servizi (empresa pública del servei de recollida)

TAIPEI

TAIWAN

Més de 7 milions de visitants anuals.

Amb més de 2,5 milions d?habitants, Taipei era un exemple de mala gestió dels residus i de la higiene urbana. La implementació de polítiques de canvi ha permès revertir aquesta situació i assolir resultats de recollida selectiva per sobre de la majoria de ciutats de dimensions i dificultats similars. La implantació de sistemes de pagament per generació amb bossa prepagada i la introducció de la recollida segregada de restes de menjar són alguns dels aspectes que ho han permès.

Recollida selectiva: 67 %

GRANS ESDEVENIMENTS

GIRO D'ITÀLIA

Itàlia

Una de les grans voltes ciclistes, al capdavant del projecte Ride Green

Un esdeveniment de més de vint dies de durada i amb una logística molt complexa. Des de l'edició de l'any 2015, l'organització del Giro ha engegat el projecte Ride Green, que organitza i promou la correcta separació dels residus que genera la cursa. Paral·lelament, s'aprofita el pas per desenes de municipis per sensibilitzar aquells que encara no estan assolint bons resultats de recollida selectiva.Recollida selectiva: 89 %

DISNEYLAND RESORT

EUA

AL CAPDAVANT DE LA GESTIÓ DE RESIDUS EN PARCS TEMÀTICS

Diversos premis d'abast nacional avalen la trajectòria d'aquests parcs temàtics de la The Walt Disney Company a Califòrnia. Un dels premis, de l'agència de protecció ambiental d'Estats Units (U.S. Environmental Protection Agency), reconeix el seu programa de gestió dels residus orgànics en alguns dels parcs temàtics californians que els ha permès assolir resultats superiors al 90% de recollida selectiva. També executen programes de millora de la recollida selectiva en els seus hotels i restaurants.

Recollida selectiva: fins a 98 %

Anthony Frederic Garcia

Director d'integració ambiental (Disneyland Resort)